MNRI® NEVROTAKTILNA, PRIMARNO MOTORIČNA IN REFLEKSNA INTEGRACIJA

30aug01sepMNRI® NEVROTAKTILNA, PRIMARNO MOTORIČNA IN REFLEKSNA INTEGRACIJAMNRI® ADVANCED NEUROTACTILE, PRIMARY MOTOR AND REFLEX INTEGRATION(avgust 30) 8:30 - (september 1) 17:00 OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 ŽirovnicaMožnost zgodnje prijave po znižani EARLY BIRD ceni do1.7.2024

Podrobnosti Dogodka


Dr. Svetlana Masgutova

Predavatelj-ica

Dr. Svetlana Masgutova

Pogoji za udeležbo

Opravljeni seminarji:

  • MNRI® Dynamic and Postural Reflex Integration
  • MNRI® NeuroTactile Integration
  • MNRI® IPET NeuroTactile Integration

Opis EVENTA

Metoda dr. Masgutove je univerzalna metoda, pri kateri gre za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja in integracijo primarnih gibov, refleksov, koordinacijskega sistema in sposobnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje.

Vsebina EVENTA

1. Opisati Masgutovo nevro-senzo-motorično refleksno integracijo (MNRI®) za aktivacijo prirojenih lastnosti senzorično-motoričnega refleksa.
2. Razložiti postopek nevro-taktilne integracije in aktivacijo senzorično-motoričnih refleksnih vzorcev, ki blažijo negativne vplive stresa na telo in psiho.
3. Razložiti nevrofiziološko in psihološko dinamiko v razvoju taktilnega sistema.
4. Opisati zakaj se možgani zatečejo k zaščiti/preživetju in ne učenju ter razvoju.
5. Opisati nevro-taktilno strategijo, ki omogoča optimalno delovanje možganskega debla, sprošča obrambne mehanizme in celoten sistem pripravi za kognitivni, socialni in motorični razvoj.
6. Razložiti proces rasti kože in razvoj taktilnosti od prvih začetkov v maternici dalje in izvor živčnega, kardiovaskularnega in imunskega sistema.
7. Opisati tri sloje kože in njihov vpliv na senzorno procesiranje in razvoj živčnega sistema.
8. Razložiti kako MNRI® program uravnava delovanje različnih kožnih receptorjev in dermatomov in osvetliti njihov pomen za kognitivni razvoj.
9. Opisati vpliv receptorjev na nevrofiziološke osnove potrebne za razvoj refleksnih lokov in krogov.
10. Razložiti zakaj je koža glavno čutilo za tip in kako je povezana z zdravim razvojem kognitivnih, socialnih, čustvenih in telesnih spretnosti.
11. Opisati povezavo med globokim čutilnim sistemom in propriocepcijo ter mišičnim sistemom in motoričnim nadzorom.
12. Razložiti nevrofiziološko delovanje taktilnega sistema in njegovo povezavo z možgani, hrbtenjačo in nevronsko mrežo.
13. Razložiti delovanje mehanizma iztezanja in krčenja trupa, ki je del zaščitnega
(zamrznitev – krčenje) in preživetvenega (boj in beg – iztezanje) odziva telesa.
14. Utemeljiti kako HPA stresna os in sproščanje neproduktivnih zaščitnih odzivov izboljšata taktilno zaznavanje sprednjega in zadnjega dela telesa ter s tem možno izboljšata primarno motorično koordinacijo.
15. Razložiti refleksne vzorce poravnave (refleksni vzorci raztezanja in iztezanja trupa) in njihove vplive na učenje.
16. Razložiti pravilne tehnike rotacijskih gibanj udov, ki omogočajo prožnost in sproščajo varovalne odzive kit.
17. Razložiti kako homologna gibanja (ki podpirajo bilateralne povezave taktilnega sistema) podpirajo refleksne vzorce potega rok, prijemalnega refleksa dlani in podpore rok ter kakšne vplive imajo na jezikovno izražanje.
18. Razložiti kako refleksne vzorce z aktivacijo enostranskih gibov podpirajo homolateralna gibanja.
19. Opisati kako refleksne vzorce z aktivacijo gibanj, ki prečkajo sredinsko črto telesa, podpirajo križno-lateralna gibanja.
20. Razložiti kako primarna taktilnost krepi mehanizme nevrološkega razvoja potrebnega za učenje motoričnih spretnosti in integracijo primarnih gibalnih vzorcev vključenih v pozitivni kognitivni razvoj.
21. Razložiti zakaj je za interakcijo s svetom, povezovanje s samim seboj in komunikacijo z drugimi pomembno razvijati zavedanje procesov, ki se odvijajo v telesu in občutek varnosti.
22. Razložiti kako sproščanje neproduktivnih zaščitnih teženj na telesni ravni in izkušnja pozitivne zaščite uravnavata delovanje HPA stresne osi.
23. Preko vodenih praktičnih vaj prikazati implementacijo MNRI® nevro-regulacijskih tehnik oblikovanih za obravnavo, aktivacijo in integracijo prizadetih taktilnih sistemov: pozdrav sprednjemu in zadnjemu delu telesa, ločena obravnava rok in nog, rotacije, trup, glava in sprednji del telesa.
24. Opisati kako oblikovati in uporabiti individualiziran MNRI® program za posameznike z različnimi nevro-razvojnimi primanjkljaji in učnimi težavami.

Jezik EVENTA

Angleščina

Ali bo prevajanje

Ne

Čas

Avgust 30 (Petek) 8:30 - September 1 (Nedelja) 17:00

Lokacija

OŠ Žirovnica

Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Organizator

Avevita, Meta Bizjak Eržen s.p.

avevitaslo@gmail.com Na Trati 17, 4248 Lesce

Izvedi več ..

Možnost zgodnje prijave po znižani EARLY BIRD ceni do

1.7.2024

Naslov vrste vstopnice

Kotizacija za seminar MNRI Nevrotaktilna, primarno motorična in refleksna integracija (30. avgust - 1. september 2024)

MNRI® ADVANCED NEUROTACTILE, PRIMARY MOTOR AND REFLEX INTEGRATION

Preklicano

Vstopnice za ta dogodek niso več na voljo za prodajo!