O IZVAJALKI

Meta Bizjak Eržen 

Sem profesorica specialne pedagogike, ki sem svoje znanje nadgradila na raznolikih strokovnih izobraževanjih v Sloveniji in tujini. Med enoletnim študijem in delom v Veliki Britaniji med letoma 1999/2000 sem v Hellen Arkell Dyslexia Center (www.arkellcentre.org.uk) pridobila naziv za asistentko v razredu pri delu z otroki s specifičnimi učnimi težavami in delala s to populacijo otrok na zasebni šoli Frensham Heights (www.frensham.org) v Surreyu.

Med študijem sem v knjižnici našla knjigo dr. Carle Hannaford z naslovom Smart Moves, ki mi je bila odskočna deska za študij Brain Gym®-a. Naziv Brain Gym® inštruktorica in svetovalka z licenco sem si pridobila s študijem v Veliki Britaniji in Ameriki, v Nemčiji in Švici pa sem se izpopolnjevala pri avtorju dr. Paulu Dennisonu in pridobila naziv inštruktorica Optimal Brain Organization ter v Švici in Nemčiji pri svetovno priznani nevroznanstvenici dr. Carli Hannaford, ki smo jo leta 2012 gostili v Sloveniji. S področja pedagoške kineziologije, kamor spada tudi Brain Gym®, sem leta 2003 začela organizirati seminarje v Sloveniji, ki se jih je v več kot desetletju z mednarodno udeležbo predavateljev zvrstilo že lepo število tako s področja pedagoške kineziologije kot v nadaljevanju s področja MNRI integracije refleksov in taktilne integracije, Bal-A-Vis-X ter Blombergovega ritmičnega gibanja. V letu 2011 si je naziv Brain Gym® inštruktor in svetovalec z licenco pridobilo 22 novih inštruktorjev, ki so izobraževanje v celoti opravili v Sloveniji, večinoma prav na naših seminarjih.

Pridobila sem licenco za izvajanje terapije z zvokom, poznane kot The Listening Program® (www.advancedbrain.com). Eno leto sem kot zunanja sodelavka delala na Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani.

Leta 2005 sem pridobila diplomo za montessori vzgojiteljico za otroke stare 3-6 let, potem pa še za montessori učiteljico za starostno obdobje 6-12 let.  Montessori pedagogiko največ uporabljam za osnovnošolsko populacijo. Otroci so moji učitelji, ki mi dajejo navdih za ustvarjanje novih materialov in pristopov. Otroci z učnimi težavami tudi v montessori pedagogiki potrebujejo dodatne prilagoditve pri delu z materiali.

MNRI metodo dr. Masgutove za integracijo refleksov uporabljam od leta 2008. Leta 2019 sem  končala  MNRI študij in dobila naziv MNRI specialistke (Core Specialist). Pri svojem delu uporabljam tudi Blombergovo ritmično gibanje, ki vpliva na integracijo refleksov.

Od leta 2014 uporabljam metodo Bal-A-Vis-X, za katero sem pridobila licenco za izvajanje v privatni praksi ter za trenerko dvodnevnih seminarjev.

Hvaležna sem vsem mojim osebnim mentorjem, ki sem jih spoznala tekom let, zlasti Pameli Curlee, Billu Hubertu, dr. Svetlani Masgutovi, Evi Marii Rodriguez Diez, Christine Poulin, Renate Wennekes, dr. Carli Hannaford, Theresi Fisher in Lori Burgess.

Moj moto: S hvaležnostjo zaupaj v dobro …