MNRI® INTEGRACIJA REFLEKSOV PRI DOJENČKIH

23aug(aug 23)8:3025(aug 25)17:00MNRI® INTEGRACIJA REFLEKSOV PRI DOJENČKIHMNRI® INTRODUCTION TO INTRONOUTS AND INFANT REFLEX INTEGRATION8:30 - 17:00 (25) OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 ŽirovnicaMožnost zgodnje prijave po znižani EARLY BIRD ceni do1.7.2024

Podrobnosti Dogodka


Trina

Predavatelj-ica

Trina Deiss

Pogoji za udeležbo

Opravljeni naslednji seminarji:

  • MNRI® Archetype Movement Integration
  • MNRI® Dynamic and Postural Reflex Integration
  • MNRI® Oral-Facial Reflex Integration Level 1
  • MNRI® NeuroTactile Integration

Opis EVENTA

Metoda dr. Masgutove je univerzalna metoda, pri kateri gre za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja in integracijo primarnih gibov, refleksov, koordinacijskega sistema in sposobnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje.

Vsebina EVENTA

MNRI® uvod v integracijo refleksov pred rojstvom in v zgodnjem otroštvu je 24-urni seminar, ki vključuje specifične nevro-senzo-motorične vaje za mamo in otroka med nosečnostjo in porodom ter vaje za novorojenčka v prvih desetih dneh ter prvem letu življenja. Seminar ponuja informacije, ki temeljijo na konceptu refleksne integracije in so nepogrešljive za zdravje in dobro počutje mame in otroka. Udeleženci tekom seminarja spoznajo teoretično ozadje vsake prikazane vaje in jo hkrati tudi v praksi preizkusijo.

Učni cilji:
1. Predstaviti Masgutovo metodo nevro-senzo-motorične refleksne integracije (MNRI®) in njena izhodišča.
2. Predstaviti vlogo primarnih refleksov v senzornem in motoričnem mehanizmu ter sistemu centralnega živčnega sistema.
3. Opisati spreminjanje primarnih gibalnih refleksnih vzorcev od prvih zametkov v maternici do kasnejšega vseživljenjskega razvoja.
4. Raziskati vplive travm na primarne refleksne vzorce, pomen zaščitne vloge nezrelih refleksov in morebitne negativne posledice zaščite na materino in novorojenčkovo sposobnost samoregulacije učenja, razvoja in rasti.
5. Predstaviti nujnosti uporabe arhetipnih gibanj in temeljnih refleksnih vzorcev za spodbujanje razvoja možganov ter obseg njihovega vpliva na celostni razvoj posameznika.
6. Opisati uporabo posameznih arhetipnih gibanj in temeljnih refleksnih vzorcev kot preventivnih ukrepov pri posameznikih, ki so od rojstva pod vplivom neintegriranih refleksnih vzorcev, obporodnega stresa in travm.
7. Analizirati možnosti spodbujanja razvoja možganov otroka med nosečnostjo in v prvem letu življenja.
8. Predstaviti nevro-senzo-motorično refleksno integracijo kot preventivni ukrep tako za mamo kot tudi otroka, ki sta bila pod vplivom stresa med nosečnostjo, ob rojstvu in v prvem letu življenja.
9. Predstaviti oblikovanje in uporabo individualiziranega MNRI® programa za matere in dojenčke z različnimi težavami.
10. Opisati proces v katerem se nerojeni otrok uči in uri v refleksih, s katerimi se v zadnjih dveh tednih pred porodom pripravlja na rojstvo.
11. Analizirati informacije in tehnike, ki podpirajo uspešen razvoj refleksov nerojenega otroka, novorojenčka in otroka v zgodnjem obdobju otroštva.
12. Opisati posamezne mejnike in utemeljiti njihovo delitev na tri kategorije: gibalni razvoj, razvoj jezika ter socialno/čustveni razvoj.
13. Predstaviti pomen dodatnih mejnikov, kot sta senzo-motorična integracija in zorenje refleksov, za dojenčkovo zdravje, dobro počutje, rast in razvoja.
14. Predstaviti vpliv posameznih nosečnicam prilagojenih vaj na rast in razvoj tako nerojenega otroka kot tudi matere.
15. Vodeno izvajati nosečnicam prilagojene vaje za integracijo refleksov.
16. Predstaviti pozitivne učinke izvajanja nosečnicam prilagojenih vaj na potek poroda, rojstvo otroka in splošno počutje matere.
17. Prikazati in vodeno izvajati prilagojene integracijske vaje, ki mami in novorojenčku pomagajo med samim porodom in ob rojstvu.
18. Pojasniti kako novorojenčku prilagojene vaje izvajane v prvih desetih dneh življenja lahko ustvarijo trden temelj tako celostni rasti in razvoju kot tudi vseživljenjskim refleksom.
19. Predstaviti pomen izvajanja posameznih vaj za mamo v prvih desetih dneh po porodu in njihov vpliv na hitrejše in manj stresno okrevanje po porodni travmi.
20. Prikazati in vodeno izvajati novorojenčkom prilagojene vaje za refleksno integracijo v prvih desetih dneh življenja.
21. Prikazati in vodeno izvajati mami prilagojene vaje za refleksno integracijo v prvih desetih dneh po porodu.
22. Predstaviti pomen vaj, ki bodo z integracijo refleksov spodbudile otrokovo rast razvoj in odpornost v prvem letu življenja: vaje za integracijo refleksnih vzorcev rok/dlani, refleksnih vzorcev nog in stopal, poporodnih refleksnih vzorcev in vzorcev HPA stresne osi, čustvene stabilnosti, obraznih in vizualno-slušnih refleksnih vzorcev, refleksnih vzorcev kognitivne dejavnosti in traveling reflex patterns.
23. Predstaviti prilagojene vaje za integracijo refleksnih vzorcev rok/dlani, refleksnih vzorcev nog in stopal, poporodnih refleksnih vzorcev in vzorcev HPA stresne osi, čustvene stabilnosti, obraznih in vizualno-slušnih refleksnih vzorcev, refleksnih vzorcev kognitivne dejavnosti in traveling reflex patterns.
24. Opisati, ovrednotiti in razviti strategije za vključevanje vsebin seminarja MNRI integracijo refleksov pred rojstvom in v zgodnjem otroštvu v vsakodnevno obravnavo klientov in domače življenje.

Jezik EVENTA

Angleščina

Ali bo prevajanje

Ne

Čas

23 (Petek) 8:30 - 25 (Nedelja) 17:00

Lokacija

OŠ Žirovnica

Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Organizator

Avevita, Meta Bizjak Eržen s.p.

avevitaslo@gmail.com Na Trati 17, 4248 Lesce

Izvedi več ..

Možnost zgodnje prijave po znižani EARLY BIRD ceni do

1.7.2024

Naslov vrste vstopnice

Kotizacija za seminar MNRI Integracija refleksov pri dojenčkih (23. - 25. avgust 2024

MNRI® INTRODUCTION TO INTRONOUTS AND INFANT REFLEX INTEGRATION

Cena €566.00 €510.00

Koliko vstopnic? -1 +

Skupna cena €510.00