BAL-A-VIS-X

28sep(sep 28)8:3029(sep 29)17:00BAL-A-VIS-XBAL-A-VIS-X® TWO DAY COURSE8:30 - 17:00 (29) OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Podrobnosti Dogodka


IMG_2224

Predavatelj-ica

Meta Bizjak Eržen

Pogoji za udeležbo

Dogodek je odprt za vse.

Opis EVENTA

Bal-A-Vis-X je niz tristotih ritmičnih vaj za izboljšanje ravnotežja (balance) ter slušnega (auditory) in vidnega zaznavanja (vision). Vaje za posameznike vključujejo širok spekter vaj – od enoročnega metanja/lovljenja peščene vrečke do odbijanja/lovljenja štirih žogic v posebnem zaporedju. Vaje v paru pa lahko vključujejo istočasno gibanje kar šestih žogic. Vaje blažijo težave z vizualnim slednjem, slušnim zaznavanjem, impulzivnostjo, ravnotežjem in tesnobnostjo. Nekatere vaje vrečke ali žogice združujejo s korakanjem.

 

Z Bal-A-Vis-X telesu omogočimo izkušnjo simetričnega nihanja nihala in v njem vzbudimo osredotočenje. V skupini Bal-A-Vis-X od udeležencev zahteva sodelovanje, spodbuja preizkušanje samega sebe in podpira medvrstniško učenje.

 

Bal-A-Vis-X ni ne igra in ne šport, niti ni namenjen športnikom ali umetnikom. Bal-A-Vis-X je sistem natančno oblikovanih vaj, katerih zahtevnost se postopoma zvišuje ALI znižuje in prilagaja osebam s posebnimi potrebami. Pri vajah pogosto uporabljamo tudi ravnotežnostno desko.

 

S tisoče prečkanji sredinskih črt treh dimenzij vaje ohranjajo stalen ritem s poudarkom na slušnem zaznavanju. Vsaka vaja se izvaja v tempu, ki je naravna posledica pravilnega izvajanja tehnike. Zunanji spodbujevalniki ritma kot so metronom, ton ali glasba niso ne potrebni, ne zaželeni.

Vsebina EVENTA

Bal-A-Vis-X je serija vaj za ravnotežje (Balance), sluh (Auditory) in vid (Vision) različnih zahtevnostnih stopenj. Vaje so močno so vezane na ritem in zahtevajo koordinacijo celotnega telesa ter usmerjeno pozornost. Program vključuje uporabo vrečk napolnjenih s peskom, teniških žogic in ravnotežnostnih desk. Zahteva sodelovanje, spodbuja soočanje z osebnimi izzivi in goji medvrstniško učenje. Primeren je za uporabo v šolah, predvsem pa je preprosto zabaven.

 

Bal-A-Vis-X je namenjen vsem učencem. Primeren je za:

• učence z učnimi težavami – izboljša njihovo kognitivno integracijo;
• vedenjsko problematične učence – njihovo vedenje se umiri;
• učence z motnjo pozornosti/motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo – umirja impulzivno vedenje in izboljšuje pozornost;
• nadarjene –izboljša telesno koordinacijo in odpravlja stresne glavobole ter
• povprečne učence – za uspešno akademsko delo potrebujejo manj truda.

 

Bal-A-Vis – X vključuje več kot 300 vaj različnih zahtevnostnih stopenj. Najlažje vaje zahtevajo spretno enoročno metanje/lovljenje peščene vrečke (vrečka napolnjena s finim peskom), zahtevnejše pa obojeročno obvladovanje štirih žogic v ritmičnem zaporedju.

Vaje v dvojicah pa vključujejo istočasno uporabo tudi do šestih žogic. Pa vendar vaje niso namenjene športnikom in drznim posameznikom. Namenjene so vsem. Vaje Bal-A-Vis-X ustrezajo tudi sposobnostim nešportnikov in oseb s telesnimi primanjkljaji.

Seminar poteka vsak dan od 8:30 – 17 ure. 

Več informacij o metodi: www.bal-a-vis-x.com/

Jezik EVENTA

Slovenščina

Ali bo prevajanje

Ne

Čas

28 (Sobota) 8:30 - 29 (Nedelja) 17:00

Lokacija

OŠ Žirovnica

Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Organizator

Avevita, Meta Bizjak Eržen s.p.

avevitaslo@gmail.com Na Trati 17, 4248 Lesce

Izvedi več ..

Naslov vrste vstopnice

Kotizacija za seminar Bal-A-Vis-X (28. - 29. september 2024) - vsak dan od 8:30 - 17 ure

V ceno je vključen osnovni komplet Bal-A-Vis-X vrečk in žogic (2 vrečki in 6 žogic).

Cena €280.00

Koliko vstopnic? -1 +

Skupna cena €280.00

Povprašajte pred nakupom