MNRI® NEVROSTRUKTURNA INTEGRACIJA REFLEKSOV

28aug(aug 28)8:3031(aug 31)17:00MNRI® NEVROSTRUKTURNA INTEGRACIJA REFLEKSOVMNRI® NEUROSTRUCTURAL REFLEX INTEGRATION8:30 - 17:00 (31) OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Podrobnosti Dogodka


MNRI

Predavatelj-ica

Trina Deiss

Pogoji za udeležbo

Opravljeni seminarji: Taktilna integracija, Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, Arhetipna gibanja, eden izmed naslednjih: Integracija vseživljenjskih refleksov, Integracija slušnih in vidnih refleksov, Proprioceptivna in kognitivna integracija refleksov

Opis EVENTA

Metoda dr. Masgutove je univerzalna metoda, pri kateri gre za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja in integracijo primarnih gibov, refleksov, koordinacijskega sistema in sposobnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje.

Vsebina EVENTA

Program nevrostrukturna integracija je zasnovala dr. Masgutova. Namenjen je sproščanju varovalnega refleksa. Kite so sestavljene iz vlaken, ki mišice povezujejo s kostmi. Kite, mišice in sklepi delajo vzajemno, ker to vpliva na podporo telesa in njegovo fleksibilnost, saj se mora telo neprenehoma prilagajati številnim različnim zunanjim silam med dejavnostmi, ko bi se sprostilo. Varovalni reflex vpliva na system kit, mišic in skleppov , ki se raztezajo od velikega palca na nogi do zatilja (začetek je pri velikem palcu na nogi, skozi kite na stopalu, Ahilovo tetivo, kolensko tetivo, križnico, hrbtenico, različne mišice hrbta in vratu do zatilja). Varovalni reflex je odziv celega telesa in pomaga mobilizirati telo v stanju zaščite (z zamrznitvijo, bojem ali begom) in razvoja (z odmorom, učenjem in napredkom). Dr. Masgutova mehanizem zamrznitve in odmora imenuje rdeča luč varovalnega refleksa, odziv beg/boj, ki sta mehanizma zaščite ter učenje/napredek v razvojnem mehanizmu pa zelena luč varovalnega refleksa.

 

Nevrostrukturna integracija določi trenutno stanje varovalnega refleksa s testiranjem različnih vidikov asimetrije. Simetrija kaže na zrelost varovalnega refleksa in njegovo ustrezno integracijo. Asimetrija pa kaže disfunkcijo varovalnega refleksa. To je posledica kronične napetosti v mišicah in kitah. Tehnike nevrostrukturne refleksne integacije so namenjene sproščanju obrambne napetosti, ki je prisotna v telesu.

 

Udeleženci bodo na 32-urnem seminarju deležni teoretične razlage in se naučili specifičnih tehnik sproščanja varovalnega refleksa kit, mišičnega tonusa v celem telesu, aktivacije proprioceptivnega sistema in telesa za optimizirano samoregulacijo in aktivacije receptorjev z globokim dotikom in pritiskom.

Jezik EVENTA

Angleščina

Ali bo prevajanje

Da

Čas

28 (Nedelja) 8:30 - 31 (Sreda) 17:00

Lokacija

OŠ Žirovnica

Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Organizator

Avevita, Meta Bizjak Eržen s.p.

avevitaslo@gmail.com Na Trati 17, 4248 Lesce

Izvedi več ..

Naslov vrste vstopnice

Vstopnice za ta dogodek niso več na voljo za prodajo!