MNRI® INTEGRACIJA REFLEKSOV PRI POSTTRAVMATSKEM STRESNEM SINDROMU

27augCel Dan29MNRI® INTEGRACIJA REFLEKSOV PRI POSTTRAVMATSKEM STRESNEM SINDROMUMNRI® REFLEX INTEGRATION DISORDER AND PTSD RECOVERY(Cel Dan) OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Podrobnosti Dogodka


Pamela Curlee

Predavatelj-ica

Pamela Curlee

Pogoji za udeležbo

Opravljeni naslednji MNRI seminarji:

– Taktilna integracija

– Dinamični in posturalni refleksi

Opis EVENTA

Metoda dr. Masgutove je univerzalna metoda, pri kateri gre za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja in integracijo primarnih gibov, refleksov, koordinacijskega sistema in sposobnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje.

Vsebina EVENTA

Seminar predstavlja nevrofiziološke vidike refleksne integracije in njene pozitivne vplive na delovanje možganov ter premagovanje posttravmatske stresne motnje. Program obravnava stres, predvsem pa posttravmatsko stresno motnjo (PTS) in njene posledice, ki se opazimo predvsem kot motnje integracije refleksov. Udeleženci seminarja spoznajo nevrološko, psihološko in fizično delovanje posameznika ter uporabo MNRI® integracije za učinkovito zdravljenje žrtev travmatičnih dogodkov.

 

Seminar temelji tako na tradicionalnih nevrofizioloških kot tudi novejših znanstvenih dognanjih s področja raziskovanja možganov ter vpliva stresa in travmatskih izkušenj na prirojene vedenje žrtev, ki je pokazatelj stanje prizadetega živčnega sistema.

 

Slušatelji se naučijo oceniti refleksne vzorce vezane na posttravmatsko stresno motnjo in jih z uporabo MNRI PTSM protokola uspešno integrirati. Predstavljeni postopki in tehnike podpirajo primarne refleksne vzorce , ki povezujejo senzorične in motorične nevronske poti fiziološkega kroga. Podpirajo nevrosenzormotorično-somatski razvoj in zorenje nujno za obnovitev poškodovanih nevronskih mrež možganskega debla/ekstra-piramidnega nevronskega sistema in nevrofizioloških zaščitnih mehanizmov. Poškodbe nevronskih mrež so posledica nevro-senzor-motorično-čustvenih sider nastalih med izrazito tragičnimi izkušnjami. Limbični sistem z bazalnimi gangliji je odgovoren za koordinacijo gibalnih dejavnosti in možganskih funkcij odgovornih za integracijo refleksnih vzorcev ter izvršilne funkcije možganov. Izvršilne funkcije vključujejo notranji nadzor vseh stopenj kognitivnega in podzavestnega delovanja (L. Vygotsky, 1986) – telesni razvoj, čustveno življenje in kognitivno delovanje.

 

Posttravmatska stresne motnja vpliva na čustveno odzivanje, vedenje, dolgotrajni spomin, spretnosti, olfaktorni sistem, občutke udobja in varnosti, motivacijo, samoregulacijo, osredotočanje in kognitivne procese. Refleksna integracija uravnava delovanje nižjih motoričnih nevronov ekstra-piramidnega, perifernega, pa tudi piramidne nevronske poti centralnega živčnega sistema, ki vključujejo dele osrednjih možganov odgovornih za zaščito in preživetje, pa tudi bazalne ganglije z nevrotransmitorji. Refleksi s senzo-motorično integracijo so osnova za razvoj notranjega samonadzora in samo-socializacije.

 

PROGRAM MNRI® REFLEKSNE INTEGRACIJE IN ZDRAVLJENJA POSTTRAVMATESKE STRESNE MOTNJE lahko uporabljamo z otroki in odraslimi, pri katerih opažamo (nezrele čustvene) vedenjske vzorce značilne za PTSM, PTS izgube spomina, težave pri gibanju in govoru, slabe socialne spretnosti, slabo orientacijo, težave s prepoznavanjem, imitiranjem ali kot program za sproščanje stresa. Udeleženci se naučijo ovrednotiti obseg stresa, primarne reflekse in spoznajo specifične vaje za njihovo integracijo ter preprečevanje zaostankov v nevrološkem razvoju.

Jezik EVENTA

Angleščina

Ali bo prevajanje

Da

Čas

avgust 27 (Sobota) - 29 (Ponedeljek)

Lokacija

OŠ Žirovnica

Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Organizator

Avevita, Meta Bizjak Eržen s.p.

avevitaslo@gmail.com Na Trati 17, 4248 Lesce

Izvedi več ..