BRAIN GYM®ŠPORT, GIBANJE IN PLES

11octCel Dan14BRAIN GYM®ŠPORT, GIBANJE IN PLESBRAIN GYM® SPORTS, MOVEMENT AND DANCE(Cel Dan) OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Podrobnosti Dogodka


brain_gym_logo

Predavatelj-ica

Carol Ann Ericskon

Pogoji za udeležbo

Dogodek je odprt za vse.

Opis EVENTA

Brain Gym® je izobraževalni program, ki temelji na gibanju z namenom izboljšati sposobnost učenja in našega delovanja na vseh področjih ter zmanjšati stres v našem telesu.

Vsebina EVENTA

Izkusite tehnike za izboljšanje svojih sposobnosti – uporabljajo jo olimpijski športniki, profesionalni in rekreativni športniki

S pomočjo pedagoške kineziologije lahko razvijete temelje za aktivno udejstvovanje v športu. Pedagoško kineziologijo je razvil dr. Paul Dennison, da bi se s pomočjo gibanja v učnih situacijah znebili strahu ter lažje integrirali delovanje naših možganov in telesa.

Carol Ann Erickson je razvila ta program, ki združuje pedagoško kineziologijo in Brain Gym za izboljšanje gibanja, plesa in športnega udejstvovanja.
Ugotovila je, da tehnike pedagoške kineziologije zmanjšujejo pogostost poškodb mišic in izboljšujejo športne uspehe in uspehe na tekmovanjih.

Vsebina seminarja:
 Ogrevalne vaje, ki posamezniku omogočajo pripravljenost za športno aktivnost.
 Brain Gym gibanja za uravnoteženje telesa v treh dimenzijah – mentalno, čustveno in fizično.
 Spremeniti učinke odziva zamrznitve/bega/boja in s tem zmanjšati možnost poškodb.
 Izboljšati finomotorične sposobnosti, koordinacijo oko/roka, sposobnost ˝branja˝ nasprotnika in njegovih odzivov ter ustrezno reagiranje.
 Tehnike, ki izboljšujejo fleksibilnost, koordinacijo celega telsa in prostorsko orientacijo.
 Gibanja za koordinacijo vida, propriocepcije in vestibularnega sistema (centra za ravnotežje).
 Sproščanje nezrelih refleksnih reakcij, ki negativno vplivajo na športne dosežke.
 Izboljšanje pozornosti in koncentracije.
 Demonstracija vaj s področja pedagoške kineziologije.
 Brain Gym in športniki – izkušnje in rezultati dela Carol Ann.

Brain Gym sem začel delati, ker sem pri igranju golfa prišel do določene stopnje, ki mi je predstavljala frustracijo. Pri igranju golfa nisem mogel izboljšati svojega handicapa 18. Moral sem izboljšati svoje osnovne fizične sposobnosti kot je na primer koordinacija in pri tem mi je pomagal prav Brain Gym. Po šestih mesecih sem prvič zmagal, težave pa so izginile. Paul Curlee, M.D., Kolorado

 

Južno avstralsko žensko nogometno moštvo Trener Kevin McCormack je Carol Ann povabil, da bi delala z njegovim ženskim nogometnim moštvom v Avstraliji. Njihovi dosežki zadnjih 10 let so bili nizki in s svojim delom jih je popeljala do naslova državnih prvakinj dve leti zapored. Od takrat so vedno med favoriti za osvojitev lovorike. Trener je ugotovil, da je moštvo razvilo poseben duh in da med udeleženkami, ki so uporabljale Brain Gym, ni bilo poškodb. Ugotovil je, da so bile udeleženke z redno uporabo Brain Gym vaj v kriznih trenutkih med tekmo samozavestnejše in zanesljivejše.

Jezik EVENTA

Angleščina

Ali bo prevajanje

Da

Čas

oktober 11 (Sobota) - 14 (Torek)

Lokacija

OŠ Žirovnica

Zabreznica 4, 4274 Žirovnica

Organizator

Avevita, Meta Bizjak Eržen s.p.

avevitaslo@gmail.com Na Trati 17, 4248 Lesce

Izvedi več ..