MNRI® NEVROSTRUKTURNA INTEGRACIJA REFLEKSOV

 KDAJ: 30.  avgust - 2. september 2018 (vsak dan od 8.30 do 17.00)
KJE: OŠ Žirovnica, Zabreznica 4, 4274 Žirovnica
PREDAVATELJI: Christine Poulin
CENA: 450 eur za prijave do 31.3.2018, kasneje 510 eur
GRADIVA: Da, v angleškem jeziku
JEZIK: Angleški
PRIJAVNICA: pošljite izpolnjeno prijavnico

POGOJ ZA UDELEŽBO: Opravljeni seminarji: Taktilna integracija, Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, Arhetipna gibanja, eden izmed naslednjih: Integracija vseživljenjskih refleksov, Integracija slušnih in vidnih refleksov, Proprioceptivna in kognitivna integracija refleksov

 Program nevrostrukturna integracija je zasnovala dr. Masgutova. Namenjen je sproščanju varovalnega refleksa. Kite so sestavljene iz vlaken, ki mišice povezujejo s kostmi. Kite, mišice in sklepi delajo vzajemno, ker to vpliva na podporo telesa in njegovo fleksibilnost, saj se mora telo neprenehoma prilagajati številnim različnim zunanjim silam med dejavnostmi, ko bi se sprostilo. Varovalni reflex vpliva na system kit, mišic in skleppov , ki se raztezajo od velikega palca na nogi do zatilja (začetek je pri velikem palcu na nogi, skozi kite na stopalu, Ahilovo tetivo, kolensko tetivo, križnico, hrbtenico, različne mišice hrbta in vratu do zatilja). Varovalni reflex je odziv celega telesa in pomaga mobilizirati telo v stanju zaščite (z zamrznitvijo, bojem ali begom) in razvoja (z odmorom, učenjem in napredkom). Dr. Masgutova mehanizem zamrznitve in odmora imenuje rdeča luč varovalnega refleksa, odziv beg/boj, ki sta mehanizma zaščite ter učenje/napredek v razvojnem mehanizmu pa zelena luč varovalnega refleksa.

 

Nevrostrukturna integracija določi trenutno stanje varovalnega refleksa s testiranjem različnih vidikov asimetrije. Simetrija kaže na zrelost varovalnega refleksa in njegovo ustrezno integracijo. Asimetrija pa kaže disfunkcijo varovalnega refleksa. To je posledica kronične napetosti v mišicah in kitah. Tehnike nevrostrukturne refleksne integacije so namenjene sproščanju obrambne napetosti, ki je prisotna v telesu.

 

Udeleženci bodo na 32-urnem seminarju deležni teoretične razlage in se naučili specifičnih tehnik sproščanja varovalnega refleksa kit, mišičnega tonusa v celem telesu, aktivacije proprioceptivnega sistema in telesa za optimizirano samoregulacijo in aktivacije receptorjev z globokim dotikom in pritiskom.